13.2.09

Διαδραστική Πληροφόρηση

Από το tvxs.gr:
"Ανοίγει σήμερα τις εργασίες του το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού. Tο tvxs μεταδίδει ζωντανά τις εισηγητικές ομιλίες του προέδρου του ΣΥΝασπισμού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της επιτροπής Θέσεων, Γιάννη Δραγασάκη."

Η πρώτη (απ' όσα ξέρω, διορθώστε με εάν κάνω λάθος) ζωντανή μετάδοση ενός σημαντικού πολιτικού γεγονότος από ανεξάρτητο και αποκλειστικά διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης, είναι γεγονός! Όχι διαφημίσεις, όχι περικοπές, όχι μοντάζ... Ωμή και αμάσητη πληροφορία, αναρτημένη δημόσια έτσι ώστε ο καθένας να την αποκτήσει με ένα απλό κλικ, να την αφομοιώσει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η σημασία αυτού του είδους άμεσης πληροφόρησης είναι τεράστια, ειδικά σε αυτή τη φάση της ιστορίας, με τα τόσο έντονα κρούσματα λογοκρισίας (όπως αυτό, αυτό, αυτό, αυτό, αυτό) και τρομοκράτησης (όπως αυτό, αυτό, αυτό, αυτό) κάθε ατόμου ή ομάδας που τολμάει να σηκώσει κεφάλι.

Μην το πάρετε ως πολιτική διαφήμιση, αλλά ως μία τρομακτική επίδειξη της δύναμης του διαδικτύου! Μίας δύναμης που έχει τρομάξει τα κόμματα, τα κανάλια και τους μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς, οι οποίοι, βλέποντας το παιχνίδι να χάνεται με συνοπτικές διαδικασίες, έχουν αρχίσει τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη χωρίς προσχήματα και, ευτυχώς, χωρίς σοβαρότητα επίσης (βλέπε υπόθεση indymedia).

Για να επανέλθω στο θέμα του "TV χωρίς σύνορα", την Κυριακή στις 7 το απόγευμα, μετά το τέλος του συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα δώσει συνέντευξη στο διαδικτυακό αυτό μέσο (http://www.tvxs.gr/v5249), στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν απλοί διαδικτυακοί θεατές θέτοντας ερωτήματα μέσω chat. Όχι απλά άμεση πληροφόρηση: άμεση παρέμβαση σε αυτήν.

Κάτι ανάλογο (με λιγότερα οικονομικά και τεχνολογικά μέσα, αλλά με περίσσευμα όρεξης και χιούμορ) έχει ξεκινήσει και στο www.taper.tv, όπου κατά διαστήματα μεταδίδονται ανοιχτές συζητήσεις και συνεντεύξεις.

Η νέα μορφή πληροφόρησης είναι μη ελέγξιμη, διαδραστική, και είναι ήδη εδώ!
Μην την παραβλέπετε!

2 σχόλια:

Orestis είπε...

Πολύ καλή κίνηση και ελπίζω στο μέλλον να κάνουν το ίδιο (ή τουλάχιστον να το ζητήσουν) και με τα άλλα κόμματα, όχι γιατί έχω πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να διατηρήσουν αυτόν το ν ανεξάρτητο χαρακτήρα τους στο tvxs.

Dr.Φλάντζας είπε...

Αγαπητέ κύριε yX:

Περάστε από το ιστολόγιον μου ήνα παραλάβετε το νέον σας κουκουλάβαταρ σας.

Οι επιδέξιοι νόμοι θέλουν κε μεταξωταί κουκούλαι,
Dr.Φλάντζας

Δημοσίευση σχολίου