1.2.10

Άνθιμος, ο ιεροκήρυκας του ρατσισμού

Άρθρο από το Salata TV:

Ο μητροπολίτης Άνθιμος μπορεί να έχει πολλά αρνητικά στοιχεία, αλλά η διπροσωπία δεν είναι ένα από αυτά. Ο Άνθιμος είναι σίγουρα περισσότερο ειλικρινής από τον κ. Καρατζαφέρη, και δεν έχει κρύψει ποτέ τα ρατσιστικά και μισαλλόδοξα ιδεώδη του. Έτσι και στις σημερινές του δηλώσεις, χωρίς να έχει την ανάγκη να στρογγυλέψει το λόγο του -δεν αποβλέπει σε ψήφους, βλέπετε-, κατάφερε να συμπυκνώσει το νόημα των λογυδρίων όλων των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., σε λίγες μόνο φράσεις: «Θα μαυρίσει ο τόπος», «θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάϊντα», «Δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες μουσουλμάνους στην χώρα και να τους κάνεις Έλληνες χωρίς να ρωτάς την εκκλησία», είναι μόνο μερικές από τις αναφορές του στο νομοσχέδιο χορήγησης ιθαγένειας που συζητάει η κυβέρνηση.

Και φυσικά, δεν έμεινε σε αυτά: «Κανένας δεν είναι νόμιμος, νόμιμοι μετανάστες είναι οι Έλληνες που πήγαν στην Γερμανία, οι Βούλγαροι που πήγαν στο Βέλγιο, οι Τούρκοι που πήγαν στη Γερμανία με ονομαστικές καταστάσεις με ελέγχους και πιστοποιητικά υγείας και το ποινικό τους μητρώο. Αυτοί ήσαν νόμιμοι! Εγώ που έζησα και τις πρώτες εισόδους των μεταναστών στον Έβρο, έχω να πω: Όλοι είναι παράνομοι [...] Φωνάζουν οι ξένοι (σ.τ.μ.: στους Έλληνες του Αγίου Παντελεήμονα) "φύγετε να πάτε στα Βόρεια Προάστια, εδώ θα μείνουμε εμείς στα σπίτια σας!

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν μία προσωπική εμπειρία που ο κ. Άνθιμος θέλησε να μοιραστεί με τους ακροατές του: «Βρέθηκα στην Αθήνα, σε μία πλατεία πέντε λεπτά από την Ομόνοια [...] Τά 'χασα! Απελπίστηκα! Όχι για το χρώμα, αλλά πάντως ήταν ένα δείγμα ότι μαύρισε ο τόπος. Και ότι μας έπνιξαν οι άνθρωποι όπου ζητούσαν επαιτεία»!

Στον αντίποδα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, δήλωσε: «Εμείς δεν φέραμε τους ξένους, αλλά δεν είναι και ο ρόλος μας να τους διώξουμε. Όταν όμως μάς χτυπήσουν την πόρτα μας πρέπει να τους δώσουμε ένα πιάτο φαγητό γιατί αυτό είπε ο Χριστός». Σίγουρα τέτοιες φωνές διατηρούν στοιχειωδώς τα προσχήματα για την ορθοδοξία, αλλά εώς πότε φασίστες όπως ο Άνθιμος θα έχουν το δικαίωμα να κηρύττουν το μίσος και το ρατσισμό κάθε Κυριακή από το βήμα της Εκκλησίας;

Και όπως έχει τραγουδήσει ο Γιάννης Αγγελάκας στο «Αιρετικό»:

«Πες μου, πώς γίνεται η αγάπη να ζει απ' τη λέξη "εχθρός"
και πώς θα βρω τη σωτηρία σκυμμένος και βουβός;
Κι αν πάλι αυτό το τραγουδάκι σου μοιάζει αιρετικό,
διάολε, φύγε από μπροστά μου, μου κρύβεις το Θεό!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου